onze top cava Llopart

Onze top cava Llopart is van de familie Llopart. Deze  is reeds sinds het jaar 1385 in het bezit van het enorm landgoed in de Penedes. Llopart is het tweede oudste “Cavahuis” in Spanje: de eerste Cava’s werden geproduceerd in 1887.

Llopart Cava sinds 1887.

  • Wijngaarden en landbouw sinds 1385. Volgens een oud document in het latijn, datum 1385, kreeg een Llopard voorouder, Bernardus Leopardi, een aantal wijngaarden waar nu het landgoed “can Llopart de Subirats” is. Tijdens de volgende eeuwen hield de Llopart familie zich bezig met de traditionele landbouw (druiven, graan, olijven). Op het einde van de XVIII eeuw besloten ze zich exclusief bezig te houden met wijn.
  • In 1887 bereikte de seculiere toewijding aan de wijnbouw een keerpunt, na intensieve testen, met de productie van de eerste cava Llopart flessen in de kelder van het oude landhuis. Jaume Llopart i Jorba en zijn zoon spanden zich in met maar één doel voor ogen: de verbetering van de wijnstokken in het landgoed door de invoering van de meest geschikte wijngaardrassen om zo te zorgen voor een cava met hoge expressie en complexiteit.
  • Het was een moeilijke start, maar in de jaren 1950 bekrachtigd Pere Llopart I Villaros het familiebedrijf en positioneert cava als een kwalitatief hoogwaardig product.

 

top cava Llopart