onze Corpinnat Torelló

De corpinnat Torelló wordt gemaakt met nauwgezetheid en passie, met de grootste zorg voor de wijnstokken en toekomstige kwaliteit, op hun landgoed Can Martí.

Torelló. Passie voor wijn en bubbels.

Nauwgezet en passievol, een familietraditie.

  • Wijngaarden en telers sinds 1395.
  • Corpinnat en wijnmakers sinds 1951.

De Can Martí wijngaard behoort tot de familie sinds 1395, en bezet 135 hectare in de vruchtbare streek van Penedès. Zij kweken witte druivenrassen “Macabeo”, “Xarel.lo”, “Parellada”, “Chardonnay” en “Subirat Parent” en de rode wijnen “Cabernet Sauvignon”, “Merlot”, “Pinot Noir” en “Syrah”.

top cava torelló

In 1951 was Francisco Torelló getuige van de economische veranderingen in zijn land en besloot hij om de agrarische traditie van de familie om te buigen naar een professionele wijnbereiding. Hij begon met de productie van bubbels en wijn met de druiven van het landgoed.

Handmatig oogsten van de druiven bij optimale rijpheid om een perfecte balans te bereiken tussen suikers en zuurtegraad. De druivenplukkers zijn opgeleid om de druiven of trossen die mogelijk niet in goede staat zijn, te herkennen en te verwerpen. In verschillende kelders van de wijnmakerij (5.500 m2) blijven de flessen in het donker en bij een gecontroleerde temperatuur rusten en verrijken ze zich in smaken en kwaliteiten.
Torelló maakt alleen Reserva corpinnat’s (meer dan 18 maanden rijping), en Gran Reserva (meer dan 30 maanden) volgens de regels van de regelgevende raad van Corpinnat.